Ta hand om ditt ansikte

Såhär i vintertid är det väldigt jobbigt för ansiktet, eftersom de hela tiden är utsatt för kyla - väder & vind. Självklart måste man därför vara lite extra rädd om huden i ansiktet. Tänkte därför tipsa om hur man tar hand om ansiktet lite extra om vintern.

Steg 1. Scrubba bort döda hudceller i ansiktet med en ansiktscrub. Man kan använda sig av en vanlig kroppsscrub också, men kornen i facescruben är anpassade för huden i ansiktet och mer skonsamma. Jag använder mig av Grundys body- & facescrub - prisvärda och väldigt bra.

Steg 2. Jag använder mig av neutrogenas blackhead eliminating, för att slippa en massa små svarta prickar i ansiktet.


Steg 3. Hudkräm. Så att den stackars huden återfår lite fukt, och håller sig mjuk samt elastisk. Använd en parfymfri så slipper du vara orolig för diverse blämmor och röda hudområden.

Steg 4. Ni kanske lider av samma problem som jag, att stressen sätter spår i ansiktet i form av små "pluppar" (något mellanting av finne och pormask). För att slippa dessa små skavanker, och inte behöva spackla hela ansiktet varje morgon (så att huden mår ännu sämre) så använder jag mig av ACO spot treatment overnight. Du spacklar över orenheterna på kvällen innan du ska sussa kudden och nästa morgon - borta. Väldigt värt som tjej!

Det är fett värt att ta hand om sitt ansikte, så gör det.

RSS 2.0